Pkk Gerçeği

Bölücü Terör Örgütü Pkk Gerçeği

Terör örgütü PKK’dan eşi ve minik kızıyla birlikte kaçıp teslim oldu

TERÖR örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarından çocuklarıyla birlikte kaçan 33 yaşındaki F.Ç. ile nikahsız yaşadığı eşi 31 yaşındaki G.I., ‘etkin pişmanlık’ yasasından yararlanarak özgürlüklerine kavuştu.

Ağrı’nın Diyadin İlçesi’nden 1999 yılında terör örgütü PKK’ya katılan F.Ç. askeri ve siyasi eğitim aldı. PKK’nın Kuzey Irak’taki kampında tanıştığı Siirtli G.I.’ye gönlünü kaptıran F.Ç., bir fırsatını bularak 2005 yılında sevdiği kadınla örgütten kaçtı. Kuzey Irak’ın çeşitli kentlerinde günlük işlerde çalışarak evinin geçimini sağlayan F.Ç., bir taraftan da Türkiye’ye dönmenin yollarını aradı. Şu anda 3 yaşında olan kızları Server dünyaya geldiğinde Türkiye’ye kesin dönüş kararını veren F.Ç. ile G.I., 22 Ocak 2009’da Habur Sınır Kapısı’na giderek Türk makamlarına teslim oldu.

Verdikleri ifadede örgütte hiçbir silahlı eyleme katılmadıklarını belirten çift, pişmanlık yasasından yararlanmak istediklerini söyledi. İlk sorgularının ardından tutuklanan ve terör örgütü üyesi olmaktan yargılanan çift için, İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı, silahlı eylemlerde bulunmadığı yolunda görüş belirtti. Gelişmeler üzerine Erzurum 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi F.Ç.’yi, Diyarbakır 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi de G.I.’nın ‘etkin pişmanlık’ yasasından yararlanmalarını uygun görerek tahliye etti.

Cem BAKIRCI/ERZURUM, (DHA)

Mart 5, 2009 - Posted by | Haberler

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum bırakın